تجربیات تاریخى و نیز سنت الهى آشکار کرده است که علیرغم همگرایى صهیونیسم، ارتجاع عربى و شیطان بزرگ قطعا متحدان و زنجیره مقاومت در منطقه با قدرت در عراق، سوریه، لبنان و فلسطین پیش خواهند رفت و در این امر تردید نباید کرد.
سفر ترامپ به عربستان و سپس اسراییل، سفرى بهشدت نمادین قلمداد شده است. رییس جمهورى آمریکا برخلاف سنت پیشین اسلاف خود، عربستان و نه یک کشور اروپایى را بهعنوان نخستین مقصد سفرهاى خارجى خود برگزید.
وى در حالى به ریاض سفر کرد که در دوران رقابتهاى انتخاباتى ریاست جمهورى آمریکا در سال گذشته، عربستان را به قطع خرید نفت تهدید کرده بود.سفر ترامپ به عربستان در حالى صورت گرفت که حتى تحلیلگران آمریکایى هم نسبت به آن نظر مثبتى نداشتند.
پایگاه اینترنتى روزنامه ایندیپندنت در گزارشى به سفر (دونالد ترامپ)، رئیس جمهور آمریکا به ریاض اشاره کرد و نوشت: برنامههایى که براى ترامپ در اجلاس ریاض درنظر گرفته شدهاند، بیشتر نوعى تظاهر و ریاکارى هستند و از آن بوى نفاق به مشام مىرسد.
در ادامه این گزارش آمده است: ترامپ در حالى وارد ریاض مىشود که فقط چند ساعت از بمباران نیروهاى شبهنظامى طرفدار (بشار اسد)، رئیس جمهور سوریه در جنوب این کشور مىگذرد. آمریکا به بهانه اینکه نیروهاى حامى اسد در جنوب سوریه امنیت پایگاه نیروهاى ویژه آمریکایى و انگلیسى را به خطر انداخته بودند، چنین حملهاى را برنامهریزى کرد. نیروهاى آمریکایى و انگلیسى در این پایگاه به آموزش گروههاى معارض مشغول هستند.
البته همین تحلیلگران بر این باور هستند که این سفر یک نتیجه مثبت در پى داشت؛ اینکه کاخ سفید توانست اذهان عمومى را از بحرانى که گریبانگیر دولت ترامپ شده، منحرف سازد. از زمانیکه ترامپ، (جیمز کومى)، رئیس سابق اف.بى.آى را اخراج کرده، با چالشهاى فراوانى مواجه شده است. رسیدگى جیمز کومى به پرونده دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهورى آمریکا، این تردید را بهوجود آورده است که ترامپ براى جلوگیرى از پیشرفت تحقیقات در اینزمینه، کومى را اخراج کرد.
علاوه بر این، ترامپ در حال حاضر با توجه به مشکلات داخلى فراوان خود، به یک موفقیت چشمگیر نیاز دارد. سفر سهروزه او به عربستان قبل از عزیمت به فلسطین اشغالى، این فرصت را به وى خواهد داد تا با فروش 110 میلیارد دلار تسلیحات به عربستان، فرصتهاى شغلى بیشترى در آمریکا ایجاد کند.
تلاش ترامپ براى نزدیکتر شدن به عربستان و ورود به بازى آن کشور در حالى است که (باراک اوباما)، رئیس جمهور پیشین آمریکا، معتقد بود اتحاد با عربستان و دیگر کشورهاى سنى، بیشتر از آنکه سازنده باشد به ایجاد مشکلات بعدى ختم مىشود؛ ترامپ نظرى کاملا متفاوت دارد اما باید درنظر داشته باشد، اتحاد با عربستان و دیگر کشورهاى پیرو آن علیه ایران، مىتواند به معنى راهاندازى یک جنگ مذهبى میان شیعه و سنى باشد.
در همین راستا، سفر ترامپ به ریاض مورد توجه و تحلیل بسیارى از رسانهها در غرب قرار گرفته است. روزنامه استرالیایى نوشت علت استقبال مجدد عربستان از آمریکا این است که ترامپ از نقض حقوق بشر و جنگ وحشیانه عربستان در یمن انتقاد نمىکند و تأکیدى بر اصلاحات سیاسى در ریاض ندارد.
روزنامه استرالیایى (بریزبن تایمز) در گزارشى به سفر اخیر (دونالد ترامپ) رئیس جمهور آمریکا به عربستان سعودى پرداخته و نوشته است که سعودىها بهدنبال این هستند که سیاستهاى دولت (باراک اوباما) رئیس جمهور سابق آمریکا را خاتمه دهند و فکر مىکنند که ترامپ مىتواند یک آمریکاى جدید به آنها ارائه دهد.
در هر حال واضح است که حضور ترامپ در عربستان نمونه عینى اسلام آمریکایى است. یکى از مقامات جمهورى اسلامى در تحلیل این عمل ترامپ بهدرستى گفته است: اینکه آقاى ترامپ مثل یک کاسب دورهگرد براى پول جمع کردن براى اقتصاد ورشکسته آمریکا راه بیفتد و در مرکز جغرافیایى اسلام که حرمین شریفین در آن قرار دارد، بهدنبال اهداف خود باشد، نمونه یک اسلام مورد پسند آمریکاست.
این نوع کارها اقدامات مذبوحانهاى است که امثال عربستان و دیگر وابستگان این کشور از آن راه به جایى نمىبرند.
این بذل و بخششهاى عربستان براى جلب نظر آمریکا را زمانى بهتر مىتوان مورد قضاوت قرار داد که سخنان ترامپ در اسراییل را در کنار آن بررسى نماییم. ترامپ در فلسطین اشغالى، طى سخنرانى در یک موزه یهودى در قدس اشغالى گفت: قول مىدهم که کابینهام همواره حامى و پشتیبان اسرائیل باشد.
وى در این موزه که (بنیامین نتانیاهو) نخستوزیر و سایر مسؤولان صهیونیستى نیز حضور داشتند، دو طرف اسرائیلى و فلسطینى را به عقبنشینى از برخى مواضع خود براى دستیابى به سازش و اتخاذ (تصمیمهاى دشوار) در اینراستا فراخواند.
ترامپ با بیان اینکه فلسطینىها آماده رسیدن به سازش هستند و بنیامین نتانیاهو نیز خواستار این سازش است، افزود: اما تحقق این امر نیز چندان آسان نیست و دو طرف تصمیمهاى سختى را پیش روى خود دارند.
ترامپ همچنین پیشتر در یک کنفرانس مطبوعاتى مشترک با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، تأکید کرد که همه تلاش خود را براى دستیابى دو طرف فلسطینى و اسرائیلى به سازش بهکار خواهد گرفت.
تجربیات تاریخى و نیز سنت الهى آشکار کرده است که علیرغم همگرایى صهیونیسم، ارتجاع عربى و شیطان بزرگ قطعا متحدان و زنجیره مقاومت در منطقه با قدرت در عراق، سوریه، لبنان و فلسطین پیش خواهند رفت و در این امر تردید نباید کرد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/6733
تگ ها: